خانه / فیلم خانه / علما / مفاخر سرزمین ما-آیت الله آدینه وند مشهور به شیخ نحوی

مفاخر سرزمین ما-آیت الله آدینه وند مشهور به شیخ نحوی

ولادت

آیت الله آدینه وند در روز دهم دی ماه سال ۱۳۰۸ در قصبه گرخوشاب طرهان از توابع شهرستان کوهدشت چشم به جهان گشود. وی درخانواده علم و فضیلت و تقوا رشد و تربیت یافت. پدرش مرحوم علیخان قبادی آدینه وند از زمره مغزهای متفکر و حکمای متبحر عصر خود بوده است.
تحصیلات
بنا به تقریری از مرحوم عیدی عباسی گراوند که مرقوم داشته است، در سن ۱۴سالگی با چهره ایشان آشنا شده و شیفته الفاظ شیرین و گفتار نمکین و اشعار وزین او می‌گردد، درباره ایشان (مرحوم علی خان)می‌نویسد: «چنان به دین مقدس اسلام پایبند بود که کوچک‌ترین انحرافی از هرکس و مقام مشاهده می نمود بدون اغماض به معروفش همت می گماشت. این اقدام خداپسندانه وی باعث می‌شود تا طبقه محروم از تجاوز خوانین زورگو تا حدودی در امان باشند.

وی در ادامه می نویسد «مطلب دیگری که باید ذکر شود عقیده ایشان درباره تربیت اولاد بود. همواره می فرمود: والدین مسؤول تربیت اولاد هستند و مکلفند آنان را مسلمان بار آورند در غیر این صورت مدیون هستند. به حکم این عقیده فرزندانش را مسلمان تربیت نمود و درس خداپرستی و ایثار ایشان در بازماندگان اثر بخشیده بود».

آیت الله محمد رضا قبادی آدینه وند از همان اوان کودکی در تحصیل علم و دانش بسیار کوشا بود به طوری که با تلاش و تمرین بسیار با اتکای به ذوق هنری خویش و بهره گیری از سرمشق اساتید خط و خوشنویسی همچون مرحوم علی اصغر کاظمی و … به سرحد کسب مهارت خوشنویسی دست یافت.

هوش و قریحه سرشار و قدرت قلم سحار ایشان موجب می‌شود که در عنفوان جوانی به شغل کتابت و دبیری در بخشداری وقت طرهان (کوهدشت) اشتغال و مبادرت ورزد. در سال ۱۳۲۵ درپی مأموریتی اداری به شهرستان خرم آباد عزیمت می‌نماید که در جریان این سفر با تعدادی از طلاب دینی از حوزه علمیه قم از جمله: حضرت آیت الله شیخ عباسعلی صادقی، آیت الله شیخ مهدی قاضی و … آشنا می‌شود. این آشنایی و علاقه وافر به تحصیل در علوم دینیه ایشان را از ادامه مأموریت بازداشته و منجر به ترک دیار و خانه و خانواده می‌شود و به همراه طلاب هم قطارش رهسپار شهر مقدس قم و وارد حوزه علمیه این شهر شده و به تحصیل مشغول شد.

دروس مقدمات تا سطح عالیه و اصول فقه را نزد اساتید آن زمان در حوزه علمیه قم تلمذ کرد. در کمترین زمان مورد توجه حضرت آیت الله بروجردی قرار می‌گیرد و از سوی ایشان با بالاترین حقوق و مواجب به سمت استادی حوزه علمیه نائل می‌شود و به تدریس صرف و نحو عربی می‌پردازد. تخصص و تسلط ایشان بر ادبیات عرب و علم نحو به حدی می‌رسد که در نظر اهل علم به نحوی مشهور می‌گردد.

آیت الله آدینه وند بیش از ۶۰ سال است که در حوزه علمیه قم مشغول تدریس علوم دینی از جمله صرف و نحو (سیوطی)، تجزیه و ترکیب قرآن، تفسیر قرآن، منطق و فقه و اصول می‌باشد و در طول عمر پربرکتش و تدریس در حوزه منوره قم دانشورانی بنام از محل درس وی به مقام شامخ علمی رسیده‌اند. وی علاوه بر زهد و پارسایی و کسب مقام علمی و معنوی درنهضت امام خمینی(ره) یار امام و از رهبری حضرت آیت الله خامنه ای قاطعانه حمایت کرد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای از ایشان خواسته بودند که کتابی را تهیه کند راجع به قرآن که در حوزه علمیه اطلاعات بیشتری را به طلاب بدهد. از این رو، وی کتاب کلمه الله العلیا را همراه با تجزیه و ترکیب کلام الله مجید در ۶ جلد به چاپ رساند.

از وی کتب و مقالاتی به چاپ رسیده است که از جمله به کتاب “سیمای توحید در فروع دین” می‌توان اشاره کرد. این روحانی و مفسرقرآن کریم در زمینه ساخت مسجد در کوهدشت تلاش‌های زیادی داشت که از جمله مساجدی که به همت وی ساخته شده می‌توان به مسجد جامع و مسجد حضرت صاحب‌الزمان(عج) کوهدشت، دو مسجد در روستاهای آدینه وند و روستای کوشکی و چهار مسجد در روستای پشت تنگ و مساجدی در منطقه رومشگان و سوری و امرایی اشاره کرد.
وفات
آیت‌الله حاج شیخ محمدرضا قبادی آدینه وند یکی از علمای برجسته لرستان روز، یکشنبه ۳۰ شهریورماه ۱۳۹۳ در سن ۸۵ سالگی در شهر قم دعوت حق را لبیک گفت.
 
 

 
 

این مطلب هم بخون

بهار در لرستان ، عید نوروز

بهار در لرستان ، عید نوروز آهنگ لری با صدای داریوش نظری نویسنده و کارگردان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *